Tacksam för alla starka kvinnor

 
Jag samlar på förebilder i form av starka kvinnor. Några har jag ynnesten att känna, de finns i mitt liv och berikar det på så många sätt. Andra läser jag om eller lysnar på ibland och inspireras av eller stimuleras att tänka om, tänka nytt. Några känner jag till och vill så gärna träffa och lära känna närmre.
 
Ibland stannar jag upp och begrundar hur väldigt tacksam jag är över alla strålande personer som jag har tillgång till. Det kan liksom inte bli annat än bättre. Jag har nog en hjältinna för varje situation då jag behöver det. Därför tänkte jag dela med mig av några.
 
Min syster är en person som alltid ser det goda, när jag har gjort något dumt så har hon ändå alltid förståelse och kärlek att komma med. Jag tror att alla behöver någon att vända sig till i sina mindre stolta ögonblick, som finns där när ingenting är som det ska, som det går att säga vad som helst till, och för mig är det min syster.
 
En av mina vänner, L, lever ett liv som skulle kunna vara ganska stressigt. Jag ser upp till henne av många anledningar, hon är helt underbar, men en sak som jag verkligen försöker inspireras av är hur hon hanterar stress och krav. Det är något som jag alltid kommer att ha problem med och därför är det bra att ha trygga, lugna personer som kan se helhetsperspektiv och inte ramla ner på detaljnivå och prioritera helt fel när tempot är för snabbt.
 
 
 
Jag har en annan vän, A, som har haft fullt upp de senaste åren. Hon är min förebild när det gäller att kommunicera. En del vänner, de flesta i den här perioden i mitt liv, finns liksom inte i vardagen, kanske träffas man inte så ofta. Men varje gång jag träffar A så går vi direkt på djupet och hon har en förmåga att vara rak och brutalt ärlig ibland som jag älskar. Det går liksom inte att lura henne, hon är skarp, tuff och stark - hon klarar det mesta.
 
Sedan jag fick utmattning har jag läst och läst och lyssnat och lyssnat på andra i samma situation. En bekant till mig, M, har varit ett stort stöd för mig under den tiden. Hon vet precis hur det känns, har gått igenom ungefär samma sak, och kommit ut hel och starkare på andra sidan. Dessutom är hon en frisk fläkt, smart och alldeles fantastisk. Hon har skolat om sig, startat eget och lever det liv hon vill och kan. Jag beundrar det och uppskattar så att kunna fråga om allt som rör utmattning, tips och råd från någon som vet hur det känns. Det här är en person som liksom ramlade in i mitt liv av en slump pga av att vi båda har ett gemensamt intresse och så här i efterhand tänker jag att det måste ha varit meningen att just vi skulle mötas just då.
 
Naturligtvis finns det hur många andra exempel som helst. Jag tror att jag är extra tacksam och ofta tänker på vänskap och vikten av att prioritera andra relationer än de till en partner för att jag inte var så bra på det förut. Jag har aldrig varit en person som haft många djupa relationer, snarare några få. Men de senaste åren har jag insett hur mycket det berikar mitt liv att lära känna nya människor. Och alla vänskapsrelationer behöver ju inte se ut på samma sätt, de kan fylla olika funktioner.
 
Eftersom jag skrivit en del listor förra veckan för att stärka min självkänsla så började jag grubbla över vikten av att ha rätt personer i mitt liv. Det är ju faktiskt mitt val att avsluta relationer som bara tar energi och får mig att må dåligt, eller att lägga mer tid på relationer jag vill utveckla.
 
 
 
 

utbrandheten.blogg.se

Det här är en opretentiös, personlig och ibland positiv blogg om att drabbas av utmattning.

RSS 2.0